Seminarie- och Workshop-dag 27 okt 2016

Bild 3 Inbjudan Allergidag 27 okt Stockholm 4

 

Den 27 oktober anordnar vi i Födoämnes-allerginätverket en öppen Seminarie- och Workshop-dag med fokus på samsyn gällande referensdoser och riskhantering. På Scandic Continental i Stockholm

Inbjudan Här finns hela programmet

Anmalan

Bra att veta

Varför gör alla olika?

Varför händer inget?

Varför får vi inga klara besked från EU?

Det har förekommit flera aktiviteter det senaste året för att nå målet att få gemensam syn på riskhantering då det gäller allergener. Tex Food Drink Europe, en Europeisk workshop arrangerad av DG Sanco(Europeiska Kommissionen) och JRC-IRMM och liknande aktiviteter i samarbete med FARRP, USA. Vi har också VITAL som vi talat mycket om i nätverket.  Vi är på väg mot en harmoniserad syn på riskbedömning och riskhantering av allergener i livsmedel men när kommer den, nu har vi väntat läääänge.

 

Under dagen kommer vi att informera om dessa aktiviteter och försöka att lägga grunden för att den svenska livsmedelsbranschen deltar i processen för en samsyn, en samsyn som förhoppningsvis kan bli ett internationellt förhållningssätt och underlätta en säker handel med livsmedel.

 

Som experter inom området har vi bjudit in Geert Houben och Marty Blom från TNO, vilka varit ledande i arbetet med riskbedömning, referensdoser och portionsstorlekar. 

Geert och Marty

Mer info kommer inom kort